Inschrijven

Je naam

Je email

Ik wil mij inschrijven voor:

captcha

Loading...

Eten enzo

/Eten enzo/

Vitamine D, soja, calcium: waar of niet waar?

Laagdrempelige bewustwordingsmomenten, vertaald in kleine, praktische stappen. Workshops waarin food, gezondheid en plezier een even belangrijke rol spelen. Geen extreme voedingsadviezen, maar op een plezierige manier en in jouw eigen tempo werken aan een gezonde levensstijl. Dat is wat SoleLuna wil bereiken met haar nieuwe serie van Food to Move

Hersftsoep van topinamboer met lupinebonen en boekweit

Herfstsoep van topinamboer met lupinebonen en boekweit Ingrediënten voor 5 personen: Circa 400 g topinamboer - 1 artisjok - 2 preien - 2 aardappelen  -1 teentje knoflook  - 1 takje verse mirte - 200 g gekookte lupinebonen – 10 blokjes gedroogde ricottakaas – 5 el geraspte ricottakaas -10 el boekweit

Hersfttijd met “gewoon” lekkere energiebronnen uit de groentekraam!

Herfstijd met "gewoon" lekkere energiebronnen uit de groentekraam en zonder powerfood obsessies?  Dat is pas gezond! Het is opvallend hoe in de laatste jaren powerfood steeds meer een synoniem is geworden van “gezond eten”. Toch strookt het benutten van maaltijden vol powerfood niet altijd met het genieten van gezonde gerechten.

Lekker en gezond eten in september met seizoenproducten!

De markt was gisteren vol suikermais, mooie zomergroenten en ook nog NECTARINES! Dus...Pluk de dag en pluk ook de laatste zomervruchten! Lees hieronder 3 van de 6 recepten van de Food & Yoga workshop van september. De nectarines uit de oven zijn echt verrukkelijk: scroll snel naar beneden! Wil je

In harmonie met je biologische IK eten?

HOU DE ENERGIE VAN DE ZOMER VAST EN LAAT HET BESTE VAN JE BIOLOGISCHE IK NAAR BUITEN KOMEN! Tijdens de vakantie komen we vaak eindelijk tot diepe ontspanning. De kunst is om dat gevoel van balans vast te houden, ook in de maanden daarna. Als je nu goed begint, zullen

Met jezelf en in jezelf gezond de zomervakanties vieren!

Ga je mee op verdiepingsreis in jezelf en in je eetpatroon? Kleurrijke ingrediënten zenden prikkels naar al je zintuigen om gekozen te worden en je lichaam weet precies welke nutriënten je nodig hebt met dit weer. Je hart, voeten en huid, die onder de zon en in de hitte extra

Vakantie tijd! Lekker snel en gezond koken!

Inspiratie nodig in de keuken voor je vakantie? Lekker snel en gezond koken? Je hebt in de warmte geen zin om uren achter het fornuis te zitten, maar hoe fijn is het om van pure smaken en gezonde ingrediënten te genieten juist als je met vakantie bent? Lees dan mijn

De vijfde smaak: Umami

In Japan ben ik als een kind op smaak-ontdekkingsreis gegaan om meer over gefermenteerde voeding te leren en te ervaren. Ik wist aan het begin niet dat om mijn reis te beginnen ik eerst mijn vijfde smaak moest gaan ontwikkelen: Umami. Ook aan deze kant van de wereld horen we

Kikkererwten Focaccia: al sinds 1289 in onze traditie als “Torta di Ceci”, “Farinata”, “Cecina”…

Torta di ceci ( kikkererwten focaccia) 500g kikkererwtenmeel -250 gr quinoameel - 2 eetlepels kurkuma - 1500 cc water - 2 eetlepels EVO - beetje zout Doe de ingrediënten in een kom en roer het door elkaar met een mixer Laat dit een nacht staan (afgedekt met een theedoek) Schep

Detox je lever met plezier: rijst en andijvie

Andijvie schatjes met rijst:  4 kroppen andijvie  – 2 teentjes knoflook – 20g kappertjes – 1 bosje peterselie - 1 duim gember – 1 duim rode peper – 8 el EVO – 4el zilverrijst. Kook in een pan met water, zout, peper en kurkuma de rijst beetgaar Verschoon en spoel