Inschrijven

Je naam

Je email

Ik wil mij inschrijven voor:

captcha

Loading...

Eten enzo

/Eten enzo/

Mama’s groenten bouillon: generaties van liefde en gezondheid in je soeppan

De 'brodo vegetale" is eigenlijk meer dan een basis gerecht. Vanaf de eerste tot de laatste dag van het leven van een Italiaan gaat de 'brodo vegetale"gepaard met het gevoel van liefde, moederliefde. Elke mama maakt het anders, elke streek voeg toe bijzondere ingrediënten, maar liefde is altijd en overal

Extreem “gezond eten”…is dat echt gezond?

Steeds meer mensen willen graag mindful en gezond eten en dat is natuurlijk geweldig nieuws. Geef je te veel aandacht aan strikte regels, dan ben je eigenlijk niet gezond bezig. Orthorexia,  betekent letterlijk correct eten. Het is prima tot dat je je extreem gaat focussen op wat je wel en niet mag eten.Te

De wereld en een verhaal op je bord? Algen Pasta alla Carbonara met gerookte tofu!

Wat zijn eigenlijk de geheime ingrediënten van zo een recept? Mijn herinneringen aan de mooie kusten van Ierland zo rijk aan deze voedzame algen. Mijn Romeinse hart dat altijd harder gaat kloppen vóór een bord pasta alla carbonara. Mijn passie voor culinaire tradities en fusion recepten. Mijn vluchttickets voor Japan

Detox je lever met deze verrukkelijke artisjokken!

Soep van artisjokken topinamboer met rucola en linzen: 800g topinamboer – 4 artisjokken – 2 teentjes knoflook -35g peterselie – 75g rucola –5 tomaatjes - evo – zout – peper- 1 bio bouillon blokje – één grote aardappel - een glas witte wijn – 8el gekookte linzen. • Pel de

Vegetarisch carpaccio voor gezonde feestdagen: Bieten en roze eieren

Bieten Carpaccio met roze eieren:  500g rode bieten – 100g ricotta kaas – 100g  pecorino romano kaas – 50g hazelnoten – 4 gepelde hardgekookte eieren of 8 kwarteleieren - 1 sinaasappel – ½ citroen – 1tl kappertjes – 1el gehakte peterselie –  1 bakje alfalfa - 2 el EVO- kurkuma

Bootjes van witlof: vegetarisch & feestelijk menu!

Bootjes van witlof met peulvruchten & granen in avocadomayo: 300g wortels - 300g topinamboer -24 bladeren witlof – 6el gekookte quinoa – 6 tl gekookte kikkererweten – 1 avocado – 1 citroen – 1 el fijn gesneden bieslook -3 takjes tijm –  1 el spirulina - nigella sativa – EVO

Een rijk en gezond 2016? Linzen op je boord met Oud en Nieuw!

Romeinse linzensoep met palmkool en glutenvrij croutons voor 4 personen: 300g linzen – 200g glutenvrij brood – 1 steelselderij – 1 palmkool krop – 2 sjalotjes – 1 teentje knoflook – 1 bosje van gemengde verse kruiden – 400g gepureerde gepeelde tomaten – EVO – zout – kurkuma – peper.

Saffraan dessert: gezond en feestelijk, tussen Italië en India!

In risotto, soep, vegan, vis of kip gerechten....Wat is die saffraan lekker! Saffraan Yoghurt: 1kg volle yoghurt (Turks of Grieks) - 0,5 gr saffraan - 1 espresso kopje honing of kokosbloesemsuiker (of meer naar smaak) -1el kaneel – 2tl amandelolie (variaties: jasmijn, citroen, sinaasappel, roos en...luister goed naar je kruidenkast

Herfst gierst met mix van paddestoelen

300g gierst -400g gemixte paddenstoelen (shiitake, cantharellen, oesterzwammen) – 50g gedroogd eekhoorntjesbrood  -1 teentje knoflook -1/2 wortel- 1 bosje peterselie – 3 el EVO –1el kurkuma- 1tl zwarte peper- zout. Was de gierst goed af en zorg dat er geen schuimvorming meer te merken is wanneer je het graan afspoelt.

Vanuit de oven naar de soeppan: verwarm jezelf in de herfst met comfort gerechten!

Tomaten en pompoensoep met snijbonen en kastanjes: Ca 800 g pompoen -2 blikjes gepelde tomaten -1 teentje knoflook -1 bataat- 1 prei- 1 bataat- 1 gepeelde kastanje pp - 1 bosje tijm – 1 glas rode wijn – 1el kurkuma – 1tl zwarte peper – 6 el EVO – zout.