shiitake-7002_1280Groene eiwitten salade voor sporters voor 6 personen: 250 gr peultjes – 500 gr mix van paddenstoelen ( shiitake, oosterse zwammen, chanterelle) – 5 bosuitjes – ½ knolvenkel –  1 tl sambal di mamma – 2 tl sojasaus – 1tl extra vergine olijfolie – 1 el pijnboompitjes – 1 el pompoenpitten.

Blancheer de peultjes in water met ¼ tl vitamine C poeder (ascorbinezuur) of ¼ bio citroen om de kleur mooi te houden. Koel ze ook direct af in ijskoud water om kleur en textuur aangenaam te houden.

Laat de olie in een wok kort warm worden en doe direct de gewassen en nog een beetje natte fijngesneden bosuitjes en knolvenkel erbij.

Hak de paddenstoelen in stukken en doe deze ook bij je gerecht in de wok.

Breng na 5 minuten op smaak met sojasaus en sambal en doe als laatste de peultjes erbij.

Serveer samen met kikkererwten-focaccia  voor extra eiwit en minder gluten of bij een schoteltje volkorenrijst.