Zo lebean-1684304_1280kker en zo fijn…

 

Je maakt deze soep klaar in een grote pan en je vries de resterende porties in voor je volgende sportdagen of als gekleurde amuse voor een diner met vrienden!

 

Gemarineerde Granen en Bonen voor 6 personen:1 blik bio linzen -50 gr fijn gehakte peterselie  – 250 gr boekweit – 1 tl bio knoflookpoeder – 2 tl nigella sativa –  ½ verse rode peper – extra vergine olijfolie en kappertjes zoveel als nodig.

  • Kook de boekweit in water met wat olie en de kappertjes.
  • Mix de boekweit en de afgespoelde linzen en breng tot smaak met fijn gesneden peterselie, rode peper, knoflookpoeder, nigella sativa  en olijfolie.
  • Laat het geheel tenminste 1 uur marineren

beetroot-1814251_1280Runners Soep voor 6 personen: 300 gr paarse wortels- 200 gr aubergine –200 gr koolraap “paarskop”– 150 gr chinese of rode kool-  150 gr selderij – 2 rode uien – 2 rode bietjes – ½ appel –    3 Vitellotte aardappelen –  sap van ½ citroen – zout – 1tl nigella sativa – extra vergine olijfolie –      1 pak “I Sea Bacon” zeewier – 6 tl geraspte gedroogde ricotta.

Was de wortels en de uien en hak ze fijn.  Laat ze in EVO fruiten met de nigella sativa in je soeppan.

  • Schil en snijd de koolraap, de selderij en de appel in dunne plakjes en bewaar die in water met citroensap.
  • Prik de aubergines in met een vork en laat ze langzaam gaar worden in de oven op 150 graden, tot ze gerimpeld en zacht zijn.  Verwijder de schil, snijd de aubergines in grote stukken en voeg ze toe aan het geheel in de soeppan.
  • Maak de chinese of rode kool en de Vitellotte aardappelen schoon en hak ze in stukjes. Stoom ze kort en voeg ze vervolgens toe aan het geheel in de soeppan.
  • Voeg vervolgens de resterende knollen en de ½ appel in je pan samen met de in stukken gesnede bietjes.
  • Overdek met heet water en laat het geheel 10-15 min. koken met het deksel erop.
  • Pureer en serveer op een bodem van gemarineerde bonen en granen.
  • Versier elke boord met fijngesneden peterselie, geraspte gedroogde ricotta, extra vergine olijfolie en crispy “I sea bacon”