iseapasta-saladHappy planet, delicious food, happy and healthy you! 
Lidia was al een fan van I Sea Pasta, de zeewier tagliatelle,  en in contact met Willem Sodderland, oprichter van Seamore.
Toen zij hoorde dat Willem bezig was met een soort zeewier die op bacon zou lijken, bestelde zij direct een verpakking van I Sea Bacon .
Haar fusion versies van Italiaanse recepten op basis van zeewier zijn er inmiddels tientallen geworden.
De zeewier tagliatelle I Sea Pasta blijven altijd al dente en de prachtige paarse blaadjes van I Sea Bacon  veranderen in groen, knapperig spek.
Zeewier smaakt niet alleen fantastisch, maar maakt ook korte metten met de slechte reputatie van spek en koolhydraten.
Maar kan het duurzaamste eten op aarde ook lekker zijn?
Ja zeker!
Laat je inspireren…

seamore-i-sea-bacon-1Ingrediënten voor 4 personen: 350 gram spaghetti (met of zonder gluten), 75 gram I Sea bacon, 500 gram gepelde tomaten of verse peertomaatjes, 2 el EVO, 1 chili peper, 1 grote teen knoflook, half glas witte wijn, zout

– Verhit de olijfolie in een pan met het geplette teentje knoflook (knoflook niet pellen).
– Blus af met de witte wijn.
– Snij de tomaten in stukjes.
– Voeg vervolgens de tomaten toe en laat het op hoog vuur nog 10 minuten doorpruttelen.
– Verwijder het teentje knoflook en de chili peper.
– Laat de I sea bacon en de chili peper (in zijn geheel) in de olie bakken tot de bacon krokant wordt.
– Kook ondertussen de spaghetti al dente.
– Als de spaghetti klaar is, voeg je deze toe aan de saus en roer deze erdoorheen.
– Laat het op smaak komen.
– Doe de krokante I Sea Bacon bovenop het gerecht voor het serveren .

Ook leuk om te weten:

 Energy 951 kJ / 229 kcal
 Fat 1,4g
 Of which saturates 0,3g
 Carbohydrates 21,2g
 Of which sugar  0,0g
 Fibers 37,5g
 Protein 14,3g
Vitamin B12 0,6mg
 Potassium  5,9g
 Calcium 700mg
Vitamin C 66mg
Iodine 16,3µg
Zinc 11mg